Falfűtés és mennyezetfűtés -amit mindig is tudni akartál

Tuba_Pipe_logo

 

A Földünk energiáját hasznosítva új fűtési , hűtési megoldások kerültek bevezetésre!

Cégünk úttörőnek számít a költséghatékony megoldások terén!

Tudta Ön, hogy…

az egyedi, általunk tervezett rendszerlemez segítségével a fűtéscsövet nemcsak a padló alá lehet vezetni, hanem akár falra, akár mennyezetre szerelve is! A fűtés így nemcsak olcsóbb lesz a geotermikus energia használásával, hanem a spirálszonda és a hőszivattyú segítségével, illetve a mennyezetre vagy falra szerelt változatával még  jobb hőérzet eredményezhető!

Padló, fal, mennyezet fűtése, hűtése

Felületfűtésnek nevezzük azt, amikor fal-, padló-, és mennyezetfűtési megoldásokat alkalmazunk, a jól ismert radiátoros megoldás helyett. A felület fűtés egyik nagy előnye a radiátoros vagy konvektoros fűtéshez képest, hogy elegendő alacsonyabb hőfokot biztosítani, mégis ugyanaz a hőérzet elérhető – azaz, a rendszerben keringő víz hőfoka jóval alacsonyabb lehet, mint a radiátoros rendszerekben keringő vízé, – így a felület fűtés sokkal gazdaságosabb, illetve energiatakarékosabb megoldás.

A felület fűtés rendszerek másik nagy előnye, hogy nemcsak fűtésre, hanem hűtésre is alkalmasak!

Nyáron, amikor nagy meleg van, a meleg víz helyett hideget keringetünk a csövekben, ezzel hűtjük otthonunkat. A klímaberendezésekkel ellentétben, itt nincsenek hideg légáramlatok sem pedig szálló por.  Ebből következik, hogy a huzatra érzékenyeknek és allergiásoknak sem okoz egészségügyi problémákat.

Felület fűtés működése

A felület fűtés működési elve a hősugárzáson alapszik, tehát a hőt sugárzás formájában adja át a felmelegített felület. Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint amikor télen a napsugarak által felmelegített fal mellé állunk a hidegben: a falról visszaverődő hő jól érzékelhető, hőérzetünk máris javul.
A gyakorlatban tehát a felület fűtés a hőérzetet „csapja be”, ezért van az, hogy elegendő alacsonyabb hőmérsékletre fűteni, mint például egy radiátoros megoldásnál.

Felület fűtés kiépítése

Miként az összes fűtőrendszernél, természetesen a felület fűtés esetén is igaz az, hogy szakértelemmel és precízen kell méretezni! Csak körültekintő, átgondolt tervezés révén biztosítható az optimális, költséghatékony működés!

Bővebben is érdekli a téma? Esetleg különleges, egyedi igényei vannak? 

Keressen bennünket!

Minden elképzelésre van megoldásunk, mert minden ötlet jó ötlet!

logo_01.2