Csövek, csővezeték-rendszerek felületfűtéshez

Száraz fektetés: itt a fal fűtés rendszer legfontosabb része az előre gyártott gipszkarton fűtő-hűtő elem, amelybe már a gyárban beépítik az 1 cm átmérőjű csöveket.  A felületfűtés kiépítéséhez ezeket a készen kapható elemeket csak össze kell kötni és a falra rögzíteni.

Nedves fektetés: nedves fektetésű felület fűtés esetén a csövek a téglafalra, a vakolat alá kerülnek. Ehhez egy speciális rétegzésű vakolatra van szükség.

A falfűtés ideális kiegészítő lehet padlófűtéshez, de akár önmagában is kiváló fűtési megoldás. Falfűtés telepítésénél azt mindenképp figyelembe kell venni, hogy a falak elé állított bútorok, a felfüggesztett képek és faliszőnyegek leárnyékolják valamelyest a hő áramlását, így csökkentik a felület fűtés hatékonyságát.

Mennyezetfűtés

A falfűtéshez hasonlóan, száraz és nedves eljárással is telepíthető felületfűtés.

Lengőpadló fűtés

Padlófűtés tornatermek, sportlétesítmények részére.

Szabadtéri felület fűtés

A szabadtéri felületfűtés leginkább futballpályák, kocsifelhajtók, járdák, repülőgép leszállópályák fagymentesítésére alkalmazható.

Épületszerkezet-temperálás

Az épületszerkezet temperálás során a betonfödémbe polietilén csöveket helyezünk, amelyekben nyáron hideg, télen pedig meleg víz kering. A beton hőtani viselkedése és tárolókapacitása ennek a rendszernek a segítségével a régi, vastag falú épületek tulajdonságait szimulálja. Az épületszerkezet temperálás mellett szóló érvek:
– csekély beépítési és üzemeltetési költség,
– egyenletes előremenő vízhőmérséklet,
– alternatív, megújuló energia felhasználásának lehetősége

Főként irodaépületeknél használt megoldás, de alkalmazzák családi házaknál is.

Érdeklik a részletek? 

Árajánlatot kérne, vagy csak kérdése van?

Keressen bennünket!

Kérjen árajánlatot!

logo_01.2