Csövek, csővezeték-rendszerek felületfűtéshez

 

A felület fűtés megoldásának egyik kitűnő lehetősége az általunk gyártott és forgalmazott rendszerlemez, melynek segítségével könnyen  és gyorsan felszerelhető a fűtéscső. Az így kiépített csővezeték rendszer alkalmazása az épületgépészeti rendszerek között egyedülálló, és természetesen biztonságos.
A felületfűtés hőellátásához az általunk forgalmazott ekobee_logohőszivattyú ajánlott, melyről bővebben ITT olvashat.

 

Ugyan a PEx csöveket elsősorban a hideg -és melegvíz-vezeték hálózat kiépítésére alkalmazzák, de szintén PEx csövet használnak a központi, és padlófűtés hálózat kiépítéséhez, de fontos szempont az üzemi-hőmérséklet, melyet az alábbi hálózati jellemzők szem előtt tartásával választanak:

Hidegvíz hálózat esetén 20 °C

Hálózati melegvíz ellátás esetén 60 – 80 °C

Padlófűtés, illetve alacsony hőmérsékletű radiátoros fűtés építésénél 60 – 70 °C

Magas hőmérsékletű radiátoros fűtésnél pedig 80 90 °C

 A három rétegű csövek oxindiffúziót akadályozó réteggel rendelkeznek, az alapcső anyaga kémiailag térhálósított polietilén.

A felületfűtést felhasználási terület szerint is áttekinthetjük:

Padlófűtés:

Ez napjainkban a legelterjedtebb, legnépszerűbb felületfűtés. Padlófűtésnél PEX padlófűtéscsőből csőkígyót fektetünk a padló szintje alá a betonba, ez biztosítja a fűtést. Ennél a felületfűtés formánál a hő forrása közvetlenül a talpa alatt van, így a legnagyobb hidegben sem fog fázni a lába. 😉

Falfűtés

Ebben az esetben a felületfűtés telepítésekor kétféle lehetőség közül választhat.

Tovább olvasom!