Amit a PEx csőről tudni érdemes

 

Tuba_Pipe_logo

 

A PEx csöveket elsősorban a hideg -és melegvíz-vezeték hálózat kiépítésére alkalmazzák, de szintén PEx csövet használnak a központi, és padlófűtés hálózat kiépítéséhez, de fontos szempont az üzemi-hőmérséklet, melyet az alábbi hálózati jellemzők szem előtt tartásával választanak:

Hidegvíz hálózat esetén 20 °C

Hálózati melegvíz ellátás esetén 60 – 80 °C

Padlófűtés, illetve alacsony hőmérsékletű radiátoros fűtés építésénél 60 – 70 °C

Magas hőmérsékletű radiátoros fűtésnél pedig 80 90 °C

 

 A három rétegű csövek oxindiffúziót akadályozó réteggel rendelkeznek, az alapcső anyaga kémiailag térhálósított polietilén.

A cső külső rétegén egy műanyag védőréteg található, mely megakadályozza a cső külső falán keresztül az oxigén behatolását a cső belsejébe.

Ennek anyaga etilén – vinilalkohol (EVOH) kopolimer.

A cső középső rétege egyfajta kötőréteg, illetve ragasztóréteg, mely fontos szerepet tölt be, hiszen elősegíti a az alapcső és  akülső réteg összetapadását.

Speciális műanyag polimerből készült.

Ez a három réteg alkotja a csövet, mely rétegek a cső gyártása során alakulnak ki, egymástól el nem választható, és a cső élettartama során nem válnak el egymástól.

Természetesen a csövek tekintetében is van minőségi különbség!  Ennek meghatározója a szilánosan térhálósított nagysűrűségű polietilén (PEx), ami  a cső gyártása után igen rövid időn belül térhálósodik.

Élettartama legalább 50 év -az alkalmazási tapasztalatok és a számítások szerint a szabvány szerint jellemzett, meghatározott melegvíz és fűtési hálózatokban ajánlott szilárdsági fokozatú cső esetén.

 

Kérjen árajánlatot még ma!

Kollégáink várják kérdéseit!

 logo_001 copy